• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik

MLADI I AKTIVIZAM

Na poziv Mješovite srednje tehničke škole “Travnik”, sa kojom sarađujemo kroz mnoge naše programe, danas smo učestvovali na okruglom stolu na temu omladinskog aktivizma, koji je organizovalo vijeće učenika ove škole.

ARMANOVA BRODSKA PUSTOLOVINA

Piše: Arman Hrnčić Naše putovanje u Slavonski Brod počelo je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima na našoj autobuskoj stanici u Travniku. Sa nestrpljenjem smo, moj kolega Ishak i ja, čekali autobus, koji će nas odvesti u novu pustolovinu.

MALE TAJNE ŠIVANJA

Naša volonterka Enisa odlučila je da sa mališinima i starijim sestrama u programu SBSS podijeli svoja znanja i vještine iz oblasti tekstilnog dizajna. Cilj ove radionice je bio da djeca svojim rukama naprave i ukrase jednostavne torbice te da zajedno prođu cijeli proces skiciranja, konstruiranja, modeliranja, krojenja i šivanja konačnog proizvoda. Rezultat ove radionice su unikatne rukotvorine koje su naši mališani […]

PODRŠKA RODITELJIMA

Odlučili smo da imamo veće učešće roditelja tokom ovogodišnjeg ciklusa programa. Smatramo da se dugoročni pozitivni efekti mogu umnožiti ako ima više ljudi bliskih djetetu koji voljno učestvuju i doprinose programu.  Roditelji koji su uključeni u projekat uzimaju učešće u interaktivnim radionicama i aktivnostima koji pomažu roditeljima da razviju svoje kompetencije vezane za sposobnost pružanja zaštite porodice te vještine i kompetencije […]

MI SMO TIM

U februaru je održano još jedno druženje djece iz programa “Stariji brat, starija sestra”. Zajedno samo postavili pravila druženja kojih ćemo se uvijek pridržavati kada smo zajedno u našoj grupi, a i u svakodnevnici. Timski rad, zajedništvo, podrška, povjerenje i nova prijateljstva je ono što gradimo i vježbamo na našim druženjima.