• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad
DAN OTVORENIH VRATA U DRUGOJ KUĆI

DAN OTVORENIH VRATA U DRUGOJ KUĆI

U sklopu obilježavanja Dana općine Travnik, jučer smo našim sugrađanima omogućili da zavire u naš društveni centar za djecu i mlade „Druga kuća“ i vide koje programe i aktivnosti svakodnevno radimo sa našim mladima.

Zajedno sa našim volonterima pripremili smo različite sadržaje za ovaj dan, a posjetioci su između ostalog mogli pogledati prezentaciju svih naših programa i aktivnosti, razgovarati o njihovom značaju za mlade i našu zajednicu, te saznati šta našim volonterima znači biti dio CEM-a. Za one koji su željeli vidjeti naš rad sa mladima na praktičnom primjeru, pripremili smo i mini radionice, pa su bar nakratko mogli osjetiti kako je biti dio jedne naše grupe.

Naši omladinski radnici, treneri i volonteri rado su odgovarali na sva pitanja posjetitelja, a svi zainteresovani mladi ljudi koji su željeli postati dio naše druge porodice, mogli su se učlaniti u našu organizaciju i započeti, slobodno možemo reći, novo životno putovanje, koje će im donijeti mnogo novih iskustava, znanja i vještina.

Dan otvorenih vrata “Druge kuće” naš je doprinos obilježavanju Dana općine Travnik, s obzirom da nam je za uspostavljanje centra upravo Općina jednoglasno ustupila zgradu na korištenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *