• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

20 GODINA MLADIMA VOĐENI

Jučer smo u prostorijama našeg društvenog centra za djecu i mlade “Druga kuća”, sa našim partnerima, saradnicima, volonterima i prijateljima, obilježili naš dvadeseti rođendan.

Iza nas je dvadeset godina uspješnog rada na stvaranju zdravog i sigurnog okruženja za djecu i mlade, okruženja u kojem imaju priliku izgrađivati svoju ličnost, biti prihvaćeni i poštovani i dostići svoj puni potencijal. Danas, s ponosom možemo reći da smo u tome uspjeli, jer mladi u našem gradu imaju prostor koji zaslužuju i programe koji su zasnovani na njihovim stvarnim potrebama i interesovanjima. Od organizacije koja je na početku bila lokalno orijentisana, postali smo jedna od najaktivnih organizacija koja se bavi mladima u Bosni i Hercegovini.

Jučer smo se prisjetili svih naših aktivnosti, evocirali uspomene zajedno sa našim volonterima koji su danas uspješni odrasli ljudi, vode ili su dio kolektiva najvećih i najjačih nevladinih organizacija u BiH i Europi. Iza nas je više od 250 uspješno realizovanih programa, više od 30.000 mladih koji su u njima učestvovali, kao i 2.000 registrovanih članova koji su značajan dio historije naše organizacije.

Na svečanosti smo se zahvalili i svim našim partnerima i saradicima, koji su cijenili i prepoznali vrijednost našeg rada, te nam bili vjetar u leđa i vjerovali da možemo donijeti promjene našem društvu. Svi oni jučer su podijelili našu radost i ponos i dalje pokazujući da vjeruju u nas i podržavaju nas u svim našim aktivnostima na poboljšavanju položaja mladih ljudi u BiH. Prigodne zahvalnice za nemjerljiv doprinos našem radu i implementaciji razvojnih programa za mlade, kao i jačanju naše organizacije, uručili smo švedskoj organizaciji IOGT-NTO, našem najznačajnijem partneru, zatim međunarodnoj mreži IOGT International, Općini Travnik, kao i osobi koja je dovela omladinski rad u Travnik i postavila temelje naše organizacije Karolini Vrethem.

Naš prioritet svih ovih godina bili su mladi, oni su bili naša vodilja, a to će svakako ostati i u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *