• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

DOBILI SMO NOVU MLAĐU BRAĆU I SESTRE

Sinoć smo dobili deset novih parova starije i mlađe braće i sestara, koji će zajedno provoditi slobodno vrijeme u narednih osam mjeseci.

Naše nove volonterke se već jako dobro snalaze u ulozi starijih sestara, pa je djeci, koja su također tek ušla u program “Stariji brat, starija sestra”, upoznavanje bilo jako zanimljivo i zabavno, a prvo zajedničko druženje im je jako brzo prošlo.

Potrudili smo se da prvi kontakt i upoznavanje djece i volonterki bude kreativno, kroz kolaže koje su napravili od starih novina, a kroz koje su predstavili svoja interesovanja, hobije, želje i očekivanja od druženja. Druženje je bilo jako opušteno, pa smo se malo i igrali, plesali, pjevali i razgovarali o raznim temama.

Ovoj velikoj zajedničkoj radionici prisustvovali su i roditelji djece koja su ušla u program, koji su također bili oduševljeni radom i zalaganjem naših volonterki i izrazili zadovoljstvo što su postali dio programa “Stariji brat, starija sestra”.

I još jedna “SBSS” generacija je počela ispisivati nova poglavlja ovog programa, a mi ćemo se truditi da pratimo i dijelimo sve lijepe zajedničke trenutke naših mališana i njihovih volonterki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *