• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Program za mobilnost mladih

BLIŽIMO SE KRAJU…

Henrik i Anton su uspješno završili svoj praktičan rad u CEM-u. Boravak ovdje im je donio mnogo lijepih stvari, a evo šta kažu u svom posljednjem blogu.

“Došlo je vrijeme za pisanje našeg posljednjeg bloga. Protekle dvije sedmice pridružili smo se našim kolegama  na treninzima za vršnjačke edukatore, kao i dodjeli certifikata za učesnike. Uradili smo i istraživanje o stavovima i navikama u konzumiranju alkohola među mladima. Uporedili smo situaciju ovdje i u Švedskoj, tako što smo posjetili lokalnu srednju školu i poslali online anketne listiće školi u Švedskoj.

Sedmicu prije našeg odlaska nazad u Švedsku, posjetili smo planinu Vlašić i uživali u vremenu provedenom gore. Bili smo i na zabavi povodom Dana volontera u CEM-u i vidjeli jako dobre karaoke izvedbe CEM-ovih volontera.

Tokom posljednjih dana našeg boravka u CEM-u, shvatili smo da će nam ovo mjesto nedostajati. Upoznali smo zaista mnogo dragih ljudi i drago nam je što smo bili dio CEM porodice. Bilo nam je lijepo u Travniku i nadamo se da ćemo nekad ponovo doći.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *