• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

KREATIVNI PARK SA UČENICIMA UWC

Danas smo se, u okviru našeg programa Kreativni park, družili sa učenicima United World College Robert Bosch: Kristianom Babićem, Jafetom Alfarom i Sriem Ahriveshom.

U opuštenoj atmosferi razgovarali smo o tome kako je biti internacionalni učenik, te kakva iskustva nose sa sobom nakon završetka školovanja. Ispričali su nam i kako su saznali za ovu internacionalnu školu, te zašto su odlučili aplicirati, a ujedno i pozvali naše srednjoškolce da se upisuju u internacionalne škole i tragaju za znanjem izvan granica BiH, ali da se nakon školovanja vrate i primijene naučeno u cilju razvoja svoje države.

Svi prisutni su imali priliku pitati sve što nas zanima o ovoj temi, pa je ovo izvrsna prilika za sve koji se žele obrazovati u nekoj od internacionalnih škola, da dobiju informacije iz prve ruke.

„Kreativni park“, koji je Centar za edukaciju mladih pokrenuo 2015. godine, predstavlja svojevrsni otvoreni forum, gdje se mladi upoznaju sa uspješnim ljudima iz cijele BiH, koji bi ih, kao pozitivni uzori, trebali inspirisati da i sami poduzmu konkretne korake ka svom uspjehu, u školi, na fakultetu ili odabiru posla kojim će se u budućnosti baviti. U sklopu aktivnosti projekta, bh. ljudi različitih profesija prezentuju svoj rad i oblasti iz kojih dolaze, kao i pozitivne priče o uspjesima na različitim poljima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *