• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Vijesti
BEEZONE NA 9. SAJMU ZAPOŠLJAVANJA SBK

BEEZONE NA 9. SAJMU ZAPOŠLJAVANJA SBK

Na poziv Službe za zapošljavanje SBK/KSB, predstavili smo naš BeeZone biznis inkubator, u slopu 9. Sajma zapošljavanja SBK, održanom jučer u Franšiznom centu BiH u Vitezu.

Na Sajmu je učestvovalo više od 60 poslodavaca i oko 1000 nezaposlenih osoba sa područja cijelog Srednjobosanskog kantona, koji su se na ovaj način upoznali sa potrebama tržišta rada, ostvarili kontakte sa poslodavcima, te otvorili mogućnost zaposlenja.

Prezentacija našeg inkubatora, nešto drukčija od prezentacije ostalih učesnika Sajma, budući da se nismo predstavili kao poslodavci, nego kao podrška samozapošljavanju, posebno je bila zanimljiva mladima, koji većinom ne razmišljaju o upuštanju u poduzetničke vode i pokretanju vlastitih biznisa. Razgovarali smo o tome šta ih najviše u tome sprječava, te da li znaju kako izgleda put od ideje do pokretanja preduzeća. Mnoge smo i zaintrigirali primjerima uspješnih mladih poduzetnika koji su pokrenuli svoja preduzeća kroz projekat “Trik za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu”, kao dokazom da je sve moguće uz dobru ideju, podršku i malo volje i hrabrosti.

Predstavili smo im sve mogućnosti koje im naš inkubator nudi, te najavili nastavak projekata finansiranja poslovnih ideja mladih. Dobili smo informacije da su neki od njih razmišljali o pokretanju malih biznisa, ali da nisu imali odgovarajuću podršku. Sad kad su saznali za BeeZone biznis inkubator, ponovo će se posvetiti razvoju svojih poslovnih ideja i prijaviti se na neki od naših narednih poziva za podršku poslovnim idejama mladih.

Nadamo se da smo ih uspjeli motivisati i ohrabriti da krenu tim putem, a mi smo tu da im pomognemo na svakom njihovom koraku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *