• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Vijesti

PROBNI PITCHING U NAŠEM INKUBATORU

Jučer su polaznici drugog ciklusa naše BeeZone Startup akademije imali priliku prvi put predstaviti svoje poslovne ideje pred komisijom i pokazati sve ono što su naučili tokom prethodna dva mjeseca kroz edukaciju u okviru akademije.

Ovo je bio probni pitching, odnosno priprema pred Demo Day, na kojem će nezavisna ekspertna komisija donijeti odluku o tome kojih sedam biznis ideja će biti podržano i koji polaznici će dobiti priliku da pokrenu startup preduzeće. Nakon dva mjeseca obuke na teme pisanja poslovnog plana, brendiranja, marketing miksa, prezentovanja poslovne ideje investitorima, plasiranja proizvoda na tržište i ostalih tema bitnih za pokretanje i razvoj biznisa, polaznicima je ovo bila izuzetna prilika za praktičnu primjenu naučenog, kao i da dobiju povratnu informaciju o kvalitetu njihove prezentacije, greškama i savjete za još bolji i efikasniji nastup.

Nakon probnog, polaznike sljedeće sedmice očekuje stvarni pitching, koji će ocjenjivati komisija projekta “Trik za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu”, te odlučiti koje poslovne ideje su zadovoljile sve kriterije i zaslužile da prođu u fazu pokretanja startup preduzeća. Sedam polaznika, čije ideje budu ocijenjene kao najinovativnije i najizglednije za opstanak na tržitu, bit će i finansijski podržani u iznosu do 10.000 KM.

Projekat “Trik za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu” se implementira u okviru krovnog projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“, kojeg financira EU, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Vodeći partner u projektu “TRIK” je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ, a partneri su: Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, GS tmt d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *