Kreativni park, predstavlja svojevrsni otvoreni forum, u kojem mladima omogućavamo susrete i druženja uspješnim ljudima iz cijele BiH, koji bi ih, kao pozitivni uzori, trebali inspirisati da i sami poduzmu konkretne korake ka svom uspjehu, u školi, na fakultetu ili odabiru posla kojim će se u budućnosti baviti.

U sklopu aktivnosti programa, bh. ljudi različitih profesija prezentuju svoj rad iz oblasti iz kojih dolaze, kao i pozitivne priče o uspjesima na različitim poljima, dosegnutim zahvaljujući trudu i zalaganju, te zdravom stilu života, bez alkohola, duhana i drugih štetnih materija, koji je uveliko doprinio razvoju njihove ličnosti.

Ovaj program podržava kreativno izražavanje mladih u različitim formama i ujedno ih ohrabruje da se aktivno uključe u život svoje zajednice, kako bi formirali navike koje će njihovu sadašnjicu, ali i budući životni vijek učiniti inspirativnijim i kvalitetnijim.

U okviru Kreativnog parka dosad smo ugostili kantautora Damira Imamovića, rediteljicu Selmu Spahić, bacpackera Nermina Mameledžiju, učenike United World Collegea Robert Bosch Kristiana Babića, Sria Ahrivesha, Jafeta Alfara, najbolju bh. džudistkinju Larisu Cerić, voditeljicu istraživačkog tima National Geographica Adlu Kahrić, “Fića crew” i mnoge druge uspješne mlade ljude.