Druga kuća je samoodrživi društveni centar za djecu i mlade, koji smo uspostavili uz podršku Općine Travnik, kao mjesto koje svojim kapacitetima omogućava djeci i mladima da ostvare svoj puni potencijal, te steknu lične i socijalne vještine, potrebne za život i djelovanje u zajednici.

Kako bismo podršku djeci i mladima učinili što sveobuhvatnijom i potpunijom, osmislili smo koncept ideju ovog jedinstvenog društvenog centra u kojem mladi ljudi svakodnevno imaju mogućnost uživati zdravo i sigurno okruženje, koristeći besplatne multidisciplinarne programe, kreirane prema njihovim potrebama, afinitetima i interesovanjima, a koje vode profesionalni omladinski radnici i radnice.

Uz podršku Općine Travnik koja je prepoznala vrijednost našeg rada za cjelokupnu zajednicu i ustupila nam zgradu površine 425 m2 u centru grada i nakon rekonstrukcije objekta, Druga kuća zvanično je otvorila svoja vrata mladima 2017. godine.

Danas, Druga kuća predstavlja mjesto promovisanja jednakosti i uvažavanja različitosti, mjesto na kojem se rađaju i podržavaju nove ideje, stiču nova znanja, razvija kreativnost i društvene vještine. Svojom misijom Druga kuća doprinosi unapređenju međusektorske saradnje i stvaranju sinergije vladinog i nevladinog sektora, koja je neophodna za sistemsko odgovaranje na potrebe djece i mladih na prostoru Travnika ali i cijele Srednje Bosne.

Image
Image