Vrijeme brzo prođe kada ste posvećeni svom radu i vjerujete da možete inicirati promjene u zajednici. Mi već dvadeset godina vjerujemo da su mladi ljudi najvrijedniji resurs za našu budućnost i neumorno radimo na stvaranju zdravog i sigurnog okruženja za njih, ohrabrujući ih i podržavajući da ostvaruju svoj puni potencijal.

Mnogi od njih su sada odrasli ljudi, neki su dio našeg kolektiva, drugi su se rasuli po BiH i svijetu, ali svi se rado sjećaju svoje druge porodice i zahvalni su, kao i mi, za sve lijepe trenutke koje smo zajedno doživjeli, kao i vrijedne lekcije koje smo naučili.

Upravo to nam daje snagu da nastavimo, jer naš rad nije uzaludan, a najviše ga cijene upravo oni zbog kojih smo tu – mladi. Svakodnevno težimo stvaranju demokratskog i pravednog bh. društva, utemeljenog na zdravom i sigurnom okruženju, u kojem svi građani imaju društvene sposobnosti, ostvaruju svoja prava i aktivno doprinose njegovom razvoju i uređenju. Vrijednosti koje promovišemo kroz svoj rad su: pravda, tolerancija, demokratija, jednakost, ravnopravnost, pravičnost…

Aktivno djelujemo na području cijele Bosne i Hercegovine, ali i na međunarodnom nivou, osnažujući pojedince, druge organizacije civilnog društva, javne ustanove i donosioce odluka, te aktivno zagovaramo kreiranje i implementaciju politika koje štite prava žena, djece i mladih.

Naš dvadesetogodišnji rad obilježile su brojne uspješne aktivnosti, kojima se s pravom ponosimo, a dvadeseti rođendan je izuzetna prilika da se svi zajedno prisjetimo onih koje su ostavile najviše uticaja na sve nas.