• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Vijesti
Mladi marljivo razvijaju biznis ideje uz stručnu podršku eksperata

Mladi marljivo razvijaju biznis ideje uz stručnu podršku eksperata

Od marta 2024. godine, 24 mlade osobe iz Lukavca, Tuzle i Živinica marljivo razvijaju biznis ideje uz stručnu podršku njihovih mentora, eksperata sa višegodišnjim iskustvom u oblasti poduzetništva.

Okupljeni kroz mentorske sesije, mladi polaznici obuke su stekli vještine i znanja o metodama i koracima u razvoju biznis plana, te spoznali važnost i potrebu kontinuiranog istraživanja za poslovanje, značaj planiranja za razvoj biznis ideje, važnost izrade biznis plana sa naglaskom na potrebu stalnog preispitivanja/ korigovanja njihovog biznis plana.

Sada slijedi rad na pripremi 7 timova i 8 pojedinaca za što kvalitetniju prezentaciju njihovih biznis ideja, stečenih znanja i vještina na Elevator Pitch događaju koji će se u junu održati u Sremskoj Mitrovici.

Stoga će mladi dobiti stručne savjete i podršku njihovih mentora i trenera koji su ih nesebično i svesrdno vodili kroz ovu višemjesečnu i sveobuhvatnu obuku SVE NA JEDNOM MJESTU.

Mentori:

  • Almir Paočić (4 biznis ideje): Emela Nurien Pinjić i Jelena Jović; Almerisa Mujić; Faris Muminović; Ademir Avdić;
  • Adem Azapagić (3 biznis ideje): Aida Aljić, Midheta Aličić Suljić, Dženita Hasanbašić i Belma Likić; Mediha Biberović i Ajla Mandalović; Omar Šehić;
  • Naida Čardaković (4 biznis ideje): Lejla Musić i Tajra Jogunčić; Alma Demirović; Valentina Drolc; Dževada Halilović;
  • Kenan Kesić(4 biznis ideje): Demir Džafić i Haris Malohodžić; Amila Žero i Maid Dizdarević; Aziz Altumbabić; Elma Memagić i Enis Srna.

„Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ provodi Centar za omladinski rad (Srbija) provodi u partnerstvu sa Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Udruženjem mladih – UM Sremska Mitrovica (Srbija) i Fondacijom Tuzlanske Zajednice (Bosna i Hercegovina) a finansiran je od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna Hercegovina 2014-2020, u okviru Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).