• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Edukacija
BH poduzetnice na BiHUB kampu: Razvoj ključnih vještina i umrežavanje

BH poduzetnice na BiHUB kampu: Razvoj ključnih vještina i umrežavanje

Dvodnevni besplatan BiHUB kamp za poduzetnice okupio je 25 uspješnih poduzetnica iz Bosne i Hercegovine u Jajcu. Ovaj kamp je koncipiran kao prilika za umrežavanje, razmjenu iskustava te razvoj ključnih vještina za uspjeh u poduzetništvu.

Pod stručnim vodstvom tima trenerica Mirne Buić, Maje Drobne i Arnele Abdić iz PiNE te Olge Knez iz Katapulta, učesnice su imale priliku usvojiti dodatna znanja i kompetencije iz oblasti poduzetništva kroz posebno osmišljene interaktivne radionice, edukativne sadržaje, razgovore, prezentacije i razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Posebno nam je drago što su se na listi učesnica našle poduzetnice našeg BeeZone biznis inkubatora Anela Nuhbegović, Lejla Adžaip, Edina Grabovica, Ivona Fišić, Enisa Mahmutović i Amela Perenda.

Ovaj kamp predstavlja nastavak rada na poticanju ženskog poduzetništva i stvaranju pozitivnih promjena u zajednici, a sve u sklopu BiHUB projekta. Projekt je osmišljen kako bi se osnažile žene u BiH za ulazak u svijet poduzetništva, realizaciju poslovnih ideja te za organiziranje i (samo)zastupanje poduzetnica, osiguravajući tako uključenost žena u procese donošenja odluka.

Ovaj vrijedan projekt kreirali su Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Centar za edukaciju mladih Travnik, Centar za Obrazovanje i Druženje Jajce, Linnovate Business Park i Katapult, družba za spodbujanje podjetništva, d.o.o., s ciljem podrške ženskom poduzetništvu i doprinosa ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *