• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Vijesti
Nova era u poljoprivredi Zapadnog Balkana :

Nova era u poljoprivredi Zapadnog Balkana :

CEM novim projektom izlazi iz svoje zone komfora

Centar za edukaciju mladih i ove godine nastavlja kontinuirano, kroz implementaciju europskih projekata, donositi pozitivne promjene za mlade. Najnoviji uspjeh CEM-a dolazi u obliku PROVER projekta – europskog projekta koji uključuje dvogodišnju saradnju sa partnerima iz Grčke, Hrvatske, Albanije i  Crne Gore.

Kroz ovaj prekogranični projekat, Centar za edukaciju mladih izlazi iz svoje zone komfora kako bi mladima pružili nove prilike za edukaciju i nove ideje iz perspektive zapošljavanja.

PROVER projekt ima za cilj promovisanje vertikalne poljoprivrede kao održive, pametne i precizne metode u poljoprivredi za zemlje Zapadnog Balkana. Osim što promoviše vertikalnu poljoprivredu, sam projekt je prilika za mlade da se uključe u modernizaciju poljoprivrede, stvarajući tako održivu budućnost za našu regiju. Kroz podršku vertikalnoj poljoprivredi, PROVER projekt zagovara promjene koje će pomoći poljoprivrednicima da se lakše suoče s izazovima kao što su nepredvidive vremenske prilike koje utječu na plodove zemlje, dok istovremeno imaju veću sigurnost jer se uzgoj odvija u kontroliranim uvjetima, što doprinosi održivijoj i otpornijoj budućnosti regiona. Kako projekat napreduje, on ima potencijal da redefiniše poljoprivredne prakse,  postavljajući temelje za zeleniji i efikasniji pristup proizvodnji hrane.

Centar za edukaciju mladih nastavlja biti ključni akter u poticanju edukacije, inovacija i saradnje između različitih sektora kroz jačanje veza između stručnjaka iz poljoprivrede i poslovnog sektora, sve u svrhu održivog razvoja Bosne i Hercegovine.

____________
Sufinansirano od strane Europske unije. Pogledi i mišljenja iznesena su samo od strane autora i ne moraju nužno odražavati stavove Europske unije. Ni Europska unija ni nadležno tijelo za dodjelu sredstava ne mogu biti odgovorni za njih.
OVDJE saznajte više o našim partnerima.