• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Vijesti
02HERO PITCH

02HERO PITCH

Biznis ideje Zehre Bakou, Selme Prohan i Amile Nuhanović te Edina Grabusa i Ajdina Zejnirovića, stručna komisija je ocijenila kao najbolje na Elevator Pitch-u, takmičenju za najbolju biznis ideju u okviru projekta My Career from Zero to Hero. Ovi mladi ljudi su, svojim biznis idejama, osvojili vrijedne nagrade: laptop (prvo mjesto), tablet (drugo mjesto) i pametni telefon (treće mjesto).

Prezentacija biznis ideja rezultat je višemjesečnog rada učesnika projekta na razvoju i izgradnji njihvoih biznis ideja, u okviru edukacije iz oblasti poduzetništva, uz mentorstvo našeg partnera Udruženja trenera CEFE u BiH.

Elevator Pitch predstavlja ulazak u završnicu projekta, kroz koji je 46 mladih iz cijele BiH uspješno završilo obuku iz oblasti digitalnih vještina, neophodnih za rad u IT sektoru, zatim prenosivih vještina, potrebnih za timski rad i efikasnu poslovnu komunikaciju i karijernog savjetovanja, koje im je pomoglo da se profiliraju, odaberu željenu karijeru i definišu svoj karijerni put. Njih 20 prošlo je i dodatnu obuku iz oblasti poduzetništva i razvoja biznis ideja.

Nosilac projekta My Career from Zero to Hero u Bosni i Hercegovini je Centar za edukaciju mladih, finansira ga Europska unija, a sufinansijer za Bosnu i Hercegovinu je Općina Travnik.