• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
JAVNO ZAGOVARANJE
5. PHARMAMED TRAVNIK NOĆNA UTRKA

5. PHARMAMED TRAVNIK NOĆNA UTRKA

Đuro Borbelj iz Apatina i Bojana Bjeljac iz Zagreba bili su najbrži takmičari na petoj Pharmamed Travnik noćnoj utrci, održanoj 3. septembra 2022. godine.

Utrka je ove godine imala 562 finišera i najbrojnija je petokilometarska utrka u BiH. Prvoplasirani su oborili rekorde staze u obje kategorije, a drugoplasirani u muškoj kategoriji bio je Tomislav Novosel, dok je treće mjesto zauzeo Uroš Gutić. U ženskoj kategoriji drugoplasirana je bila Olivera Jevtić, dok je treće mjesto zauzela Alma Hrnjić. Na utrci su nastupili takmičari iz BiH, Srbije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, pa čak i Sjedinjenih Američkih Država.

Utrka je ove godine imala i najveći nagradni fond do sada, pa su tako prvoplasirani u obje kategorije nagrađeni sa po 1000 KM, drugoplasirani sa po 600, dok su trećeplasirani nagrađeni sa po 400 KM.

I ove godine organizovali smo utrku za najmlađe pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK Learning Centra – Helen Doron Kids’ Fun Run, a najbrži mališani nagrađeni su peharima.

Poruka Pharmamed Travnik noćna utrka ove godine bila je Nulta tolerancija na nekontrolisanu promociju alkohola u BiH uz naglašavanje potrebe za uvođenjem regulative za promociju alkohola u medijima i zaštitom djece i mladih od izloženosti alkoholu.

Zahvaljujemo se svim sponzorima: Pharmamed d.o.o., BH Telecomu, Općini Travnik, Bajra d.o.o., AC Ovnak, Europskoj uniji, OSCE, GS Tvornici mašina Travnik, Best d.o.o., ABA d.o.o., Vlašić gradnja, Dom projekt, UniCredit bank, Zavodu za javno zdravstvo SBK, Vladi SBK, IOGT NTO Movement te prijateljima utrke: Fitness Centar My Way, Zavičajni muzej Travnik, Policijska uprava Travnik, Policijska stanica Travnik, Dom zdravlja Travnik, Teritorijalna vatrogasna jedinica Travnik, Kantonalna uprava za civilnu zaštitu SBK, Ministarstvo odbrane BiH i JP Stan Travnik, koji su nam, svi zajedno, pomogli da zadržimo visok nivo organizacije utrke.

Posebna zahvala ide volonterima, kojih je ove godine bilo više od stotinu, a čiji je nesebični angažman doprinio da sve funkcioniše kako treba i kako je planirano.