• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Zapošljavanje

OSNAŽILI SMO 46 MLADIH ZA ZAPOŠLJAVANJE U IT SEKTORU

Kroz regionalni projekat My Career from Zero to Hero izgradili smo digitalne i prenosive vještine 46 mladih, te ih osnažili u odabiru karijernog puta, a sve s ciljem povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Cjelokupnu 02Hero obuku zasnovali smo na inovativnom one-stop-shop modelu, omogućivši mladima da na jednom mjestu dobiju IT edukaciju, karijerno savjetovanje, razvoj poduzetničkih vještina, te povezivanje sa poslodavcima i investitorima.
Polaznicima su uručeni certifikati o uspješno završenom programu, a certifikate je uručio Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik, partnera projekta My Career from Zero to Hero u BiH.
Ono što njih 20 u nastavku očekuje jeste razvoj poslovnih ideja, uz profesionalnu podršku, te pitching, odnosno prezentacija poslovnih ideja, od kojih će tri najbolje biti nagrađene.
Neki od njih su već u toku same 02Hero obuke pronašli zaposlenje i profesionalni angažman, a sigurni smo da će i ostalima, sve što su naučili u toku 02Hero obuke, u velikoj mjeri pomoći u pronalasku posla u IT industriji ili pokretanju vlastitog biznisa.
Regionalni projekat My Career from Zero to Hero, u Bosni i Hercegovini sprovodi Centar za edukaciju mladih, u saradnji sa Centrom za omladinski rad (Srbija), Forum MNE (Crna Gora), TOKA (Kosovo) i YSC (Albanija), uz finansijsku podršku Europske unije i sufinansiranje Općine Travnik.