• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Zapošljavanje

ODRŽAN 02HERO SAJAM POSLOVA U TRAVNIKU

Učesnici regionalnog projekta “My Career from Zero to Hero”, koji su proteklih mjeseci vrijedno radili na usvajanju digitalnih, prenosivih i poduzetničkih vještina, te odabiru karijernog puta, uspješno su predstavili svoje kapacitete i potencijal predstavnicima 20 firmi, stvorivši kontakte i preduslove za zaposlenje i profesionalni angažman, što je u konačnici i bio cilj samog projekta.

Sajam poslova, koji je organizovao Centar za edukaciju mladih (BeeZone biznis inkubator) je bio prilika za mlade inovativne ljude da demonstriraju svoje vještine i stečena znanja, predstave se poslodavcima kroz razgovor „1 na 1“, dobiju savjete za daljnji karijerni razvoj, steknu uvid u potrebe tržišta rada i eventualno dobiju priliku za zaposlenje. S druge strane, poslodavci su imali priliku da razgovaraju sa polaznicima u skladu sa potrebama njihovih firmi (digitalni marketing, grafički i web dizajn, projektni menadžment i web development, ljudska prava, poduzetništvo, marketing, finansije, organizacioni i administrativni poslovi…), te otvore mogućnosti za zaposlenje ili stažiranje učesnika projekta u njihovim firmama.

Sajam poslova je završnica edukacijskog dijela projekta “My Career from Zero to Hero”, koji je, kroz inovativni  one-shop-stop model, mladima omogućio da steknu znanja i vještine koje od njih zahtijeva savremeno tržište rada u IT djelatnostima.

Ono što očekuje učesnike projekta u narednom periodu je razvoj i prezentacija njihovih poslovnih ideja, od kojih će tri najbolje biti novčano nagrađene, kao vid podrške projekta njihovoj realizaciji.

Projekat “My Career from Zero to Hero” realizuje se u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu i Albaniji, uz podršku Europske unije, a partner projekta u BiH je Općina Travnik.