• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Zapošljavanje

02 HERO SAJAM POSLOVA

Centar za edukaciju mladih (CEM) u saradnji sa partnerskim organizacijama, Udruženjem „Motivator“ i Centrom za održivi razvoj – COR, organizuje dva sajma poslova  s ciljem pružanja prilike zainteresovanim poslodavcima da upoznaju 50 mladih ljudi koji su u proteklih sedam mjeseci prošli kroz 02HERO program obuke u polju digitalnih i prenosivih vještina, kao i karijernog savjetovanja.

Sajam poslova će za mlade inovativne ljude biti prilika da demonstriraju svoje vještine i stečena znanja, predstave se poslodavcima kroz razgovor „1 na 1“, dobiju savjete za daljnji karijerni razvoj, steknu uvid u potrebe tržišta rada i eventualno dobiju priliku za zaposlenje.

S druge strane, poslodavci će biti u prilici da razgovaraju sa polaznicima u skladu sa njihovim oblastima interesovanja i prethodnim iskustvom (digitalni marketing, grafički i web dizajn, projektni menadžment i web development, ljudska prava, poduzetništvo, marketing, finansije, organizacioni i administrativni poslovi…).

Oba sajma poslova će biti održana u prostorijama CEM-ovog BeeZone biznis inkubatora, na adresi: Bosanska 131, Travnik u sljedećim terminima:

  • Prvi sajam poslova – u ponedjeljak, 30.05.2022. godine sa početkom u 15 sati,
  • Drugi sajam poslova – u utorak, 31.05.2022. godine sa početkom u 15 sati.

Svi zainteresovani poslodavci mogu potvrditi svoje učešće na mail: beezone@cem.ba najkasnje do 27.05.2022. godine.

Sajam poslova je dio regionalnog projekta „Moja karijera na putu do heroja – jačanje mreže organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za sprovođenje integrisanog modela usluga za zapošljivost mladih i buduće poslove 4.0. digitalne revolucije“, koji u Bosni i Hercegovini sprovodi Centar za edukaciju mladih u saradnji sa Centrom za omladinski rad (Srbija), TOKA (Kosovo) i YSC (Albanija) uz finansijsku podršku Evropske unije i sufinansiranje Općine Travnik.