• +387 (030) 511 565
 • cem@cem.ba
 • Bosanska 131 72270 Travnik
Zapošljavanje

OBUKA ZA DIGITALNI MARKETING

POPUNJAVAMO POSLJEDNJA MJESTA

Ako imaš između 17 i 30 godina i želiš dobiti priliku da se povežeš sa potencijalnim poslodavcima, na pravom si mjestu. Centar za edukaciju mladih iz Travnika, u okviru regionalnog projekta My Career from Zero to Hero, nudi ti mogućnost da učestvuješ na interaktivnoj O2Hero obuci, u okviru koje ćeš usvojiti vještine koje zahtijeva savremeno tržište rada, a nakon toga se povezati sa potencijalnim poslodavcima kojima ćeš predstaviti svoja znanja i vještine.

Program obuke

02hero obuka iz oblasti informatičke pismenosti i osnova grafičkog dizajna osmišljena je za 25 mladih koji žele da, usvajanjem ovih vještina, aktivno rade na povećavanju svoje zapošljivosti i usmjeravaju svoju karijeru prema IT sektoru. Ova obuka uključuje tri kursa koja se odvijaju tokom 6 mjeseci, kao i jedan javni događaj nakon završene obuke:

 1. Kurs digitalnih vještina – informatička pismenost i osnove grafičkog dizajna
 2. Kurs prenosivih vještina
 3. Kurs karijernog savjetovanja
 4. Javni događaj

IT kompanije kontinuirano ističu značaj tehničkih i prenosivih vještina prilikom angažovanja novih zaposlenih, zbog čega je program ove obuke usmjeren na sticanje obje grupe vještina koje su potrebne za zapošljavanje. Kurs digitalnih vještina obezbjeđuje znanja i tehničke vještine koje su potrebne za zapošljavanje, dok kroz kurs prenosivih vještina učesnici/e razvijaju meke vještine kao što su liderstvo, upravljanje vremenom i konflikt menadžment, kako bi se lakše adaptirali/e brzim promjenama u radnom okruženju. Kurs karijernog savjetovanja obezbjeđuje učesnicima/ama dodatnu podršku, uključujući treninge i individualnu podršku kroz mentorstvo, kako bi svaki/a učesnik/ca imao/la priliku da razvije svoj karijerni put. Nakon završetka kursa, na javnom događaju na kojem će prisustvovati predstavnici IT kompanija, učesnici/e će imati priliku da predstave svoj rad, i mogućnost da nakon toga dobiju praksu ili posao.

Ko se može prijaviti na ovu obuku?

Ukoliko imaš problem u pronalasku posla, možda si već razmišljao/la o usmjeravanju karijere ka IT industriji. Ono što 02hero obuku razlikuje od drugih sličnih obuka jeste to što pokriva čitav set vještina potreban za zapošljavanje, i potpuno je besplatna. Naši predavači i mentori rade u IT industriji, i posjeduju potrebno iskustvo kako bi obezbijedili praktično i primjenjivo znanje polaznicima/ama kursa. Ako imaš između 17 i 30 godina, poznaješ engleski jezik i želiš usvojiti vještine korištenja računarskih programa koje zahtijevaju poslodavci, ti si pravi/a kandidat/kinja za ovaj program!

U procesu selekcije prednost će imati mladi koji nisu zaposleni i ne pohađaju školu ili fakultet.

02hero obuka je potpuno besplatna, uz uslov da svaki učesnik/ca pohađa minimum 80% kompletne obuke. Prije početka obuke, svaki učesnik/ca potpisat će ugovor o stipendiranju.

Kursevi uključeni u 02hero obuku

 1. Informatička pismenost i osnove grafičkog dizajna

Obuka iz oblasti:

 • grafički dizajn
 • social media marketing (marketing na društvenim mrežama)
 • internet tools (internet alati)
 • MS Office paket.

Cilj ovog kursa jeste da ti pruži neophodno znanje i vještine za zapošljavanje ili praksu i osposobi te za aktivno korištenje navedenih programa, kao i kontinuirano samostalno usavršavanje u ovim oblastima. Nakon završetka kursa, imat ćeš znanja i vještine naprednog nivoa rada u programima MS Office paketa, kao osnovno poznavanje programa grafičkog dizajna koji se danas najčešće koriste.

 1. Prenosive vještine

Prenosive vještine su neophodan set vještina na savremenom tržištu rada. One uključuju set vještina primjenjiv u različitim industrijama i radnim mjestima.  Ovaj kurs uključuje tri modula:

 • Poslovna komunikacija
 • Liderstvo i radna etika
 • Rješavanje konflikta – regionalni modul

Svaki modul uključuje teoriju i praktičan rad. Prvi i drugi modul se odvijaju Travniku, dok se treći modul – rješavanje konflikta, održava u Crnoj Gori, pa ćeš imati priliku da upoznaš mlade iz Srbije, Crne gore, Kosova i Albanije.

U okviru ovog kursa imat ćeš priliku da razviješ proaktivan pristup problemima na radnom mjestu, vještine kritičkog mišljenja, efikasne komunikacije, rada u timu, otpornost i samopouzdanje, kako bi adekvatno odgovorio/la na brze promjene i stresne situacije na poslu, koristeći konflikte kao prilike za učenje i razvoj.

 1. Karijerno savjetovanje

Kroz kurs karijernog savjetovanja bit će ti obezbijeđena podrška potrebna za pripremu za tržište rada.  Cilj ovog kursa je da ti pomogne da radiš na vještinama i znanjima neophodnim za tvoj karijerni put.

Na ovom kursu, kroz individualni rad sa mentorima, izgradit ćeš vještinu samoevaluacije i razvoja karijernog puta, te, kroz grupni trening, vještinu prezentiranja vlastitih kompetencija u svrhu zapošljavanja.

 1. Javni događaj

Nakon završetka šestomjesečne obuke, imat ćeš priliku da se povežeš sa potencijalnim poslodavcima. Na javnom događaju ćeš imati šansu da prezentuješ svoj rad potencijalnim poslodavcima iz IT sektora, malih i srednjih preduzeća i civilnog društva.

Na ovom događaju ćeš imati priliku da prikažeš ono što si naučio/la, kroz prezentaciju svog rada i odgovore na pitanja potencijalnih poslodavaca. Ovo će biti jedinstvena prilika da prikažeš tehničke i prenosive vještine koje si stekao/la prezentujući svoj finalni projekat, ali i sebe kao profesionalca/ku koji/a traži posao u IT industriji.

Kako da se prijaviš za 02hero obuku?

Lako je! Potrebno je samo da klikneš na link i popuniš prijavni formular.

Prijave su otvorene do 10. novembra 2021. godine u 23:59.

Ukoliko imaš dodatna pitanja u vezi sa obukom, ili ti je potrebna pomoć da popuniš prijavni formular, kontaktiraj nas putem telefona 030 511 565 ili email adrese beezone@cem.ba.