• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

CEM – STEPENICA NA AKTIVISTIČKOM PUTU

Ovih dana kolektiv Centra za edukaciju mladih dobio je pojačanje. U okviru našeg programa Travel for Knowledge, ugostili smo mladu Prijedorčanku, Mariju Vranješ.

Marija je polaznica SHL Akademije za mlade lidere u civilnom društvu, u okviru koje ima zadatak obaviti praktični rad u organizaciji po izboru, a njen izbor bio je upravo CEM.

Za mene je ovo jedna lijepa prilika za sticanje novih vještina koje će mi biti od koristi u budućnosti. Od kolektiva Centra za edukaciju mladih očekujem da će mi prenijeti dio svog znanja i iskustva iz oblasti rada organizacija civilnog društva općenito, kao i oblasti u kojima CEM djeluje – omladinski rad, javno zagovaranje, obrazovanje i zapošljevanje. Rad organizacije pratim već neko vrijeme, pa sam odlučila svoju praksu u okviru SHL Akademije odraditi upravo u CEM-u, kaže Marija.

Na treninzima Akademije već je izgradila vještine koje aktivizam zahtijeva, a sada ima priliku da iz prve ruke sazna kako funkcioniše organizacija civilnog društva koja se bavi pitanjima mladih i kakvi su sve izazovi dio njenog svakodnevnog rada.

Uvijek nam je drago kada upoznamo proaktivne mlade ljude i sa zadovoljstvom smo pozitivno odgovorili na Marijin upit za praksu u našem Centru. Pružit ćemo joj svu potrebnu podršku i uključiti je u procese koji će je ojačati na njenom aktivističkom putu i donijeti joj korisna iskustva.