• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

SBSS: EDUKACIJSKA SESIJA ZA KOORDINATORE I SARADNIKE

Centar za edukaciju mladih, kao partner Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa “Stariji brat, starija sestra”, koji realizuje ovaj program u Travniku, učestvovao je na pripremnoj sesiji za koordinatore i saradnike, organizovanoj povodom početka još jednog ciklusa programa.

Cilj sesije je priprema koordinatora i stručnih saradnika za realizaciju novog ciklusa projekta “Stariji brat, starija sestra”, razmjena iskustava o angažmanu i podršci volonterima u ulozi ,,starijeg brata” ili “starije sestre”, odabiru parova, ulozi stručnih saradnika,  razvoju aktivnosti i drugim aspektima programa, kao i međusobno upoznavanje koordinatora koji će raditi na ovom programu u cijeloj BiH.

Iako je prvi susret koordinatora i stručnih saradnika održan online, učesnici su se uspjeli upoznati i povezati, te zajednički pripremiti za sve korake koji ih očekuju u novom ciklusu programa, usmjerenog ka sveobuhvatnoj podršci djeci iz marginaliziranih porodica, njihovom razvoju u savjesne, odgovorne i aktivne članove zajednice, te odrastanju u zdravom, sigurnom i podsticajnom okruženju, bez alkohola, droga, duhanskih prerađevina i nasilja.

Pored Centra za edukaciju mladih, program “Stariji brat, starija sestra” u ciklusu 2020/2021. godine realizirat će i organizacije: Centar za psihološku podršku Sensus Mostar; Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE Sarajevo; Zemlja djece u BiH Tuzla; Udruga HO Altruist Mostar; Omladinski centar Vermont Brčko; Gradsko kulturno umjetničko društvo Čapljina i Udruženje za razvoj i edukaciju mladih  Siguran korak Bijeljina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *