• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

POZIV ZA VOLONTIRANJE U PROGRAMU „STARIJI BRAT, STARIJA SESTRA“

Ako imaš između 18 i 30 godina i želiš raditi zanimljive, edukativne i korisne aktivnosti sa djecom i mladima, Centar za edukaciju mladih te poziva da se prijaviš za volontiranje u petom ciklusu programa „Stariji brat, starija sestra“ i postaneš oslonac, uzor i najbolji prijatelj djetetu uzrasta d 7 do 14 godina.

Zbog teške porodične situacije, djeca korisnici programa „Stariji brat, starija sestra“, uskraćena su za brojne stvari, a upravo ti, zajedno s nama, poklanjanjem djelića svog slobodnog vremena, možeš im priuštiti lijepe, radosne i posebne trenutke u životu.

Naravno, za tvoju ulogu starijeg brata/sestre pripremit ćeš se uz našu podršku, kroz edukaciju i razmjenu iskustava sa drugim volonterima, a nakon upoznavanja sa tvojim mlađim bratom/sestrom, avanture mogu započeti.

Pitaš se šta znači biti „Stariji brat, starija sestra“? Znači: 

  • provoditi dio svog slobodnog vremena sa svojim „mlađim bratom/sestrom“
  • pružiti mu/joj podršku, izgraditi odnos povjerenja i pomoći da se zdravo razvija
  • omogućiti da kroz druženje sa tobom na lijep i koristan način provede dio svog slobodnog vremena
  • omogućiti da kroz druženje sa drugom djecom i volonterima širi svoju socijalnu mrežu
  • biti mu/joj pozitivan uzor, prenositi pozitivne vrijednosti i zajedno sa nama kreirati zdravo i sigurno okruženje bez alkohola, droga, duhanskih prerađevina i nasilja

Tokom svih aktivnosti imat ćeš našu pomoć i podršku, kao i podršku naših prijatelja iz Centra za socijalni rad Travnik, sa kojima već pet godina uspješno sarađujemo na ovom programu.

Prijavi se putem forme na linku: https://forms.gle/VAns932MqJW3VhiH9 postani dio naše velike porodice koja iz godine u godine ispisuje lijepe priče i stvara uspomene za cijeli život.

Ako ti je potrebno više informacija, javi se Centru za edukaciju mladih putem e-maila sbss.travnik@cem.ba ili telefona 030 511 565.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *