• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

NAŠ MALI SVIJET

Moje ime je Amina Trako. Moje ime ne bi bilo toliko posebno da ja nisam postala posebna osoba jednoj djevojčici.

Naime, jednog novembarskog dana upoznala sam djevojčicu kojoj sam trebala narednih mjeseci postati volonterka. Već prvog dana bila je poprilično susretljiva i pričljiva, tada vidjeh da ćemo se zasigurno slagati. I bila sam u pravu. Nauka kaže da u svoj krug najčešće privlačimo osobe kakvi smo i mi sami. Narednih mjeseci nama nije bilo teško da izgradimo prijateljski odnos, bez obzira na razliku u godinama. Kroz šetnje, društvene igre, učenje i provođenje vremena zajedno, ona je u meni prepoznala prijateljicu kojoj može odavati svoje tajne, a nedugo zatim i stariju sestru u kojoj može pronaći zaštitu.

Uprkos teškoj situaciji koja je pogodila cijeli svijet, mi svoj svijet svijet uspjele očuvati netaknutim. Ne samo da je ona učila od mene, nego je i mene naučila važnu lekciju. Ta lekcija glasi da trebamo ostaviti u sebi tračak djeteta, da je svijet predivan kada se i dalje gleda tako nevino i s ljubavlju.

Svakim svojim smijehom unosila je radost i u stranice moga života. Dan kada sam bila najviše ponosna bio je kada je papiru gdje su sva djeca uključena u program trebala napisati ko je za njih uzor, ona napisala upravo moje ime. Za mene je to uspjeh. Nastojat ću da opravdam svoje ime na tom papiru i da joj kroz godine i dalje ostanem uzor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *