• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

TFK BLOG: IZ CEM-a NOSIMO LIJEPA ISKUSTVA

Pišu: Jesper Bjelke i Joanna Jarlen

U svom završnom blogu željeli bismo istaknuti koliko smo zahvalni našim kolegama i volonterima na vremenu koje smo proveli s njima.

Mnogo je stvari koje smo uradili u ovih deset sedmica. Održali smo nekoliko radionica sa volonterima na temu rodne ravnopravnosti i rodnozasnovanog nasilja, kao i “radionicu” o Švedskoj. Bilo je zaista lijepo raditi s njima i oduševljeni smo njihovom zrelošću i poznavanju problema o kojima smo razgovarali. Rad s njima zaista je vrlo značajan dio naše obuke u CEM-u.

Pored radionica, volonterima smo se pridružili i u njihovim aktivnostima sa štićenicima “Našeg doma”, zajedno smo učestvovali u obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava u Sarajevu, a zajedno smo proslavili i Međunarodni dan volontera. Drago nam je što smo dobili priliku da radimo sa CEM-ovim volonterima i zaista možemo reći da su ovi mladi ljudi nevjerovatni.

Još jedna stvar koju moramo izdvojiti su naše kolegice i kolege. Oduševljeni smo njihovom predanošću radu i vjerovanjem da rade ispravne stvari. Zahvaljujući njima vrijeme u Bosni i Hercegovini nam je brzo prošlo, ali je i prepuno lijepih iskustava.

Drago nam je što smo imali priliku biti na praktičnoj obuci u CEM-u i zahvalni smo za sva lijepa iskustva koja su nam priuštili naše kolege i volonteri. Nadamo se da ćemo se opet vidjeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *