• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
JAVNO ZAGOVARANJE

PROSLAVIMO PRAZNIKE BEZ ALKOHOLA

Slijedi nam razdoblje praznika, koje je u našoj tradiciji nažalost povezano sa povećanim konzumiranjem alkohola među svim kategorijama stanovništva, posebno mladim ljudima. Praznici su prilika za dijeljenje radosti sa porodicom i prijateljima, nikako za konzumiranje alkohola i opijanje, jer smo svakodnevno svjedoci da takva praksa izaziva ozbiljne posljedice.

Stoga, Centar za edukaciju mladih apeluje na cjelokupnu javnost da tokom predstojećih praznika radosne trenutke ne doživljava kroz alkohol, a posebno da od njega zaštiti djecu i mlade, kao kategorije stanovništva koje su u tom pogledu najranjivije i najizloženije.

Također, pozivamo nadležne službe da pojačanim kontrolama utiču na smanjenje svih rizika koji mogu nastati konzumiranjem alkohola, a trgovce i ugostitelje da poštuju zakon i ne prodaju alkoholna pića djeci i mladima.

Zaštita djece i mladih od izloženosti alkoholu je odgovornost svih nas, zato im budimo pozitivni uzori, podijelimo radost s njima i ne konzumirajmo alkohol tokom predstojećih praznika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *