• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

SEKA I BRACO I OVE GODINE U OSNOVNIM ŠKOLAMA

I ove školske godine, u saradnji sa Policijskom stanicom Travnik, organizujemo izvođenje interaktivne predstave za djecu „Seka i Braco na šarenoj zebri“ u osnovnim školama u općini Travnik.

Tema predstave je ponašanje pješaka u saobraćaju, a djeca o ovim pravilima uče od sestre i brata koji razgovaraju o tome kako bezbijedno doći od kuće do škole i nazad i na šta sve moraju obratiti pažnju kao učesnici u saobraćaju. Seka i Braco također razgovaraju i sa djecom o tome šta su oni naučili o ponašanju pješaka u saobraćaju i kako izgleda njihov put od kuće do škole. U predstavi učestvuje i policijski službenik, kojem se djeca uvijek mogu obratiti za pomoć pri prelasku ulice.

Kako su svi učesnici u saobraćaju odgovorni za sigurnost djece na putu od kuće do škole,  kroz ovu predstavu utičemo i na svijest odraslih o važnosti poštivanja saobraćajnih pravila i propisa, posebno onih koji se odnose na opasnosti vožnje pod uticajem alkohola. Djeca na predstavi dobijaju i letke za njihove roditelje, sa informacijama o posljedicama nepoštivanja saobraćajnih propisa i vožnje pod uticajem alkohola.

Seka i Braco posjetit će prvačiće u svim osnovnim školama na području općine Travnik: „Travnik“, „Kalibunar“, KŠC „Petar Barbarić“, „Vitovlje“, „Turbe“, „Karaula“, „Dolac“, „Nova Bila“, „Guča Gora“, „Han Bila“ i „Mehurići“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *