• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Zapošljavanje

CEM I BEEZONE NA KONFERENCIJI O ODRŽIVOM TURIZMU

Uspješne priče iz oblasti zapošljavanja mladih kroz podsticaje i podršku u našem BeeZone biznis inkubatoru, predstavili smo na nacionalnoj konferenciji pod nazivom “Održivi turizam kao razvojni potencijal Bosne i Hercegovine”, održanoj u Jajcu.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora iz oblasti turizma i poduzetništva iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, te ambasadorica Slovenije u BiH Zorica Bukinac.

Kao jedan od partnera u projektu “Podsticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene u BiH”, u okviru kojeg je konferencija organizovana, prisutnima smo predstavili koncept BeeZone biznis inkubatora, kao jedinstvenog vida podrške mladim poduzetnicima u Srednjoj Bosni i mogućnosti koje im on pruža u razvoju njihovih poslovnih ideja.

Svoje uspješne biznise predstavili su Mirela Džinić i Alen Kapetan, idejni tvorci i vlasnici startup preduzeća, nastalih kroz podršku u BeeZone biznis inkubatoru, u sklopu projekta “Trik za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu”. Prisutni su imali priliku upoznati se sa dvjema uspješnim startup pričama, od njih dvanaest, koje su realizovane kroz ovaj projekat.

Konferencija je organizovana s ciljem podsticanja učešća i integracije svih ključnih sudionika, uključujući lokalno stanovništvo, u stvaranje održivog turizma, razvoj lokalnih zajednica i razvoj novih inovativnih održivih praksi i destinacija.

Organizator konferencije je  Kulturno i obrazovno društvo PiNA, sa partnerima: Centar za edukaciju mladih Travnik, JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Zavičajni muzej Travnik, Uduženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini, Udruženje za promociju i razvoj kreativnog izražavanja “Kreativni svijet!” Travnik, Udruženje žena “Viktorija 99” Jajce i Asocijacija mladih Vinac Jajce i uz podršku Ministarstva Republike Slovenije za vanjske poslove, programa Međunarodne razvojne saradnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *