• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Edukacija

OMLADINSKI RADNIK KAO MENADŽER

Menadžment u omladinskom radu u zajednici bio je tema šestog, ujedno i posljednjeg modula univerzitetakog kursa “Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici”, koji su naši studenti savladali proteklog vikenda.

Modul je obuhvatio teme menadžmenta sebe, drugih i zadataka, općih teorija menadžmenta, organizacijskog upravljanja, aktivizma u zajednici, zagovaranja i odnosa sa javnošću, volonterizma unutar omladinskog rada u zajednici, te evaluacije u omladinskom radu u zajednici. Kao i dosad, studenti su kroz praktične vježbe prolazili sve navedene teme, a jedna od njih bila je pisanje prijedloga projekta, te prezentacija projekta javnosti na simuliranoj press konferenciji.

Na ovaj način iskusili su kako funkcioniše jedna organizacija koja se bavi omladinskim radom, te koje su to obaveze i izazovisa kojima će se i sami susretati kao omladinski radnici.

Kako je ovo bio i posljednji modul u ovom ciklusu kursa, studenti su imali priliku iznijeti svoje utiske nakon 10 mjeseci predavanja, vježbi, radionica i druženja sa svojim kolegama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *