• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

NAŠA CEM PORODICA

Pišemo naš treći i posljednji blog o našoj studentskoj praksi u CEM-u. Naše putovanje ovdje završava i osjećaja je zaista mnogo. Koliko smo sretne što se vraćamo nazad svojim porodicama, toliko smo i tužne što napuštamo našu CEM porodicu.

Od našeg posljednjeg javljanja dosta toga se izdešavalo. Kao prvo, jedan od najvažnijih događaja, kako nama tako i svim ostalima u CEM-u, je 20. godišnjica rada ove organizacije. Bila nam je izuzetna čast što smo i mi bile dio tako velikog dana za CEM. Na proslavi smo imale mogućnost upoznati predstavnike CEM-ovih partnerskih organizacija iz Švedske, uključujući Univerzitet Jönköping i IOGT-NTO.  

Učestvovale smo i na volonterskom party-ju, organizovanom povodom Dana volontera, a CEM-ovci su za temu večeri odabrali MET Gala. Uživali smo s rajom sa crvenog tepiha i slušale jako dobre karaoke izvedbe CEM-ovih volontera. S volonterima smo išle i u obilazak grada, a posjetile smo i nekoliko njihovih radionica u školi, gdje su sa svojim kolegama razgovarali o zdravim stilovima života.

Završile smo vodič za apliciranje na Erasmus+ pozive, koji smo pisale tokom protekle četiri sedmice. Također smo napravile poster i flajer na tu temu, koji će CEM-ovom timu, volonterima, ali i svim zainteresovanima, dati potrebne podatke o projektima koji se realizuju u sklopu europskog programa Erasmus+.

Praksa u CEM-u donijela nam je mnogo toga. Za ovih devet sedmica naučili smo mnogo novih stvari. Osim iskustava koja smo stekle kroz praksu, sklopile smo i nova prijateljstva koja će sigurno trajati zauvijek. Sve je zaista nadmašilo naša očekivanja i možda je ovo prvi put da posjećujemo Travnik i CEM, ali zasigurno neće biti i posljednji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *