• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Vijesti

EU PUTEM FONDA ZA PODRŠKU SAMOZAPOŠLJAVANJU PODRŽAVA SEDAM NOVIH POSLOVNIH IDEJA

U prostorijama našeg poslovnog inkubatora BeeZone danas smo upriličili svečano potpisivanje ugovora sa sedam kandidata čije su biznis ideje, u okviru projekta „TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“, podržane sa iznosima do 10.000 KM.

Kroz ovaj projekat koji implementira REZ Agencija sa svojim partnerima je pije šest mjeseci uspostavljen Fond za podršku samozapošljavanju kao aktivna mjera zapošljavanja i programa poduzetničke edukacije na području Općine Travnik. Nakon realizovane edukacije i održane prezentacija poslovnih ideja, prošle sedmice je odabrano sedam najboljih kandidata koji će u okviru Inkubatora „BeeZone“, uz smještajne usluge, dobiti stručnu podršku, mentoring i finansijsku podršku za pokretanje biznisa.

Najbolje ocijenjene biznis ideje koje će biti podržane u okviru projekta „Trik za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“ ali i nastanjene u biznis inkubator BeeZone su:

  1. M-TEX auto presvlake – Mersad Kokić,
  2. Frizerski salon sa posebnim uslugama za djecu – Mirela Tenić,
  3. PROFA – Platforma znanja – Admir Jahić i Mirza Begić,
  4. Experience flying  – Alen Kapetan,
  5. Central network live TV portal – Muris Terzić,
  6. Billiard School – Džanan Mujdžić i
  7. Klub ljubitelja knjige Čarolija – Zaim Mević.

Vodeći partner u projektu je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ, a partneri su: Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, GS tmt d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Travnik je jedno od 19 uspostavljenih lokalnih partnerstava za zapošljavanje u okviru projekta ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, kojeg Evropska unija finansira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).  

REZ Agencija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *