• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Zapošljavanje

POČEO DRUGI CIKLUS BEEZONE STARTUP AKADEMIJE

U okviru projekta „TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“, u prostorijama BeeZone biznis inkubatora u Travniku,  proteklog vikenda su održana predavanja prvog modula BeeZone Startup akademije.

Šesnaest polaznika družilo se Lukom Prišunjakom i Milošem Lazovićem iz fondacije Swiss Contact koji su govorili o ideaciji i ranom razvoju biznisa, te podijelili primjere dobre prakse iz vlastitog iskustva. Ovo je prvi korak u razradi prijavljenih biznis ideja, na kojem će raditi polaznici Akademije tokom naredna dva mjeseca, nakon čega slijedi njihovo predstavljanje stručnoj komisiji i prolazak u narednu fazu projekta, odnosno osnivanje startup preduzeća.

Vodeći partner u projektu „TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“ je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ, a partneri su: Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, GS tmt d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila.

Ovaj projekt se implementira u okviru krovnog projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“, kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Više informacija o projektu Lokalna partnerstvo za zapošljavanje možete naći na http://www.partnerstvo.ba/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *