• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

KREATIVNI PARK SA ADLOM KAHRIĆ

Centar za edukaciju mladih je sinoć u prostorijama društvenog centra za djecu i mlade Druga kuća organizovao druženje sa našom sugrađankom Adlom Kahrić , mladom istraživačicom National Geographica, u okviru programa Kreativni park.

Duhovita i komunikativna Adla je na neodoljivo zanimljiv i sebi svojstven način prezentirala ono čime se bavi, a to je maritimna biologija. Pričala nam je o tehnikama i opasnostima s kojima se suočava jedan ronilac, o zanimljivim situacijama u kojima se našla i u moru i u laboratoriji te o svojim brojnim istraživanjima koja je finalizirala kroz više od četrdeset naučnih radova. Imali smo priliku i da pogledamo fotografije i video materijal iz Adlinih istraživačkih ekspedicija, te smo zajedno na trenutak zaronili u taj neistraženi svijet.

Adla je pored gustog i popunjenog rasporeda uspjela naći vremena da svojim učešćem podrži Travnik noćnu utrku, što je ujedno bila i njena prva utrka u životu, pa smo iskoristili ovu priliku i da volonterima uručimo zahvalnice za svesrdnu pomoć i podršku pri organizovanju ovog velikog projekta.

Kako je 3. oktobar poznat i kao Global Drink-Revolution Day, posjetioce Kreativnog Parka pozvali smo da se počaste zdravim grickalicama, suhim voćem i čajnim kolutićima te da se zagriju ukusnim i zdravim Pharmamed čajevima.

Kreativni park je program kojeg je Centar za edukaciju mladih pokrenuo 2015. godine, a predstavlja svojevrsni otvoreni forum kojem je cilj da mladim ljudima iz naše zajednice približi neobične životne priče uspješnih ljudi i da ih inspiriše da se odvaže na rizik i krenu putem ispunjavanja vlastitih snova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *