• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Uncategorized

1100 TRKAČA NA TREĆOJ PHARMAMED TRAVNIK NOĆNOJ UTRCI

Treća po redu „Pharmamed Travnik noćna utrka“, održana u subotu 01. septembra, u organizaciji Centra za edukaciju mladih, srušila je sve dosadašnje rekorde. Broj od 400 učesnika na dječijoj i 700 na noćnoj utrci itekako govori da je Travnik postao jedna od nezaobilaznih stanica, kako profesionalnih, tako i rekreativnih trkača.

Ove godine pobjeda u obje kategorije pripala je Mađarima. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Laszlo Gregor, sa vremenom 14:56, čime je oborio prošlogodišnji rekord staze i postavio novi izazov budućim trkačima. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Zita Kacser, istrčavši petokilometarsku trasu za 17 minuta i 4 sekunde.

Drugo i treće mjesto osvojili su Nemanja Cerovac iz Srbije i bh. atletski reprezentativac Osman Junuzović, a u ženskoj kategoriji Csilla Pap iz Mađarske i Biljana Cvijanović iz Srbije. Organizator je za prva tri mjesta obezbijedio novčane nagrade i to u iznosu od 500 KM za prvo, 300 za drugo i 200 KM za osvojeno treće mjesto u obje kategorije. Nagrade su uručili i generalni pokrovitelj utrke „Pharmamed“, kao i sponzor „Dukat-fit“, a pehare pobjednicima uručio je načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić. Posebna nagrada uručena je najstarijem trkaču, osamdesetpetogodišnjem Zijadu Bašiću iz Travnika, bivšem profesionalnom sportisti, koji je kazao kako mu je ovo prva utrka, da se za nju posebno pripremao, te da će i naredne godine učestvovati. Svi takmičari koji su istrčali cjelokupnu trasu utrke dobili su finišerske medalje, što je također novina ove godine.

„Helen Doron Kids’ Fun Run“ okupila je 400 mališana, koji su se takmičili u četiri uzrasne kategorije. Za prva tri mjesta u svim kategorijama, organizator je obezbijedio pehare i poklon pakete Helen Doron English škole u Travniku, a nagrade pobjednicima uručili su i sponzori „Pharmamed“ i „BH Telecom“. I na dječijoj utrci, svi koji su prošli kroz cilj, dobili su medalje.

Odličnoj atmosferi na ovogodišnjoj utrci doprinijelo je i više od pet hiljada posjetitelja, koji su uživali u još jednoj travničkoj petici i noći za pamćenje. Kao organizator utrke, možemo reći da smo zadovoljni kako je sve proteklo. Sve planirane aktivnosti, vezane za utrku, odvijale su se bez problema, organizacioni tim, volonteri, te sve službe koje su se brinule o bezbijednosti cjelokupne utrke, u potpunosti su odgovorile zadatku i učinile da takmičari i posjetioci imaju samo riječi hvale za ovogodišnju utrku.

Trkači su i ove godine trčali pod sloganom „Inspiriši slobodu“, promovišući ljudska prava i slobode, sa posebnim akcentom na zdravo i sigurno okruženje za sve ljude, a posebno djecu i mlade, bez alkohola, droga duhanskih prerađevina i nasilja.

Ovu lijepu priču iz Travnika nastavljamo i sljedeće godine i da će naša „Pharmamed Travnik noćna utrka“ zadržati epitet najveće male utrke u BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *