• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

KREATIVNI PARK SA LARISOM CERIĆ

Centar za edukaciju mladih, ove subote, u prostorijama svog društvenog centra za djecu i mlade “Druga kuća”, upriličio je druženje sa najboljom bh. džudistkinjom Larisom Cerić, u okviru programa “Kreativni park”.

Larisa je jedina bh. džudistkinja, koja se našla na prvom mjestu rang liste Svjetske džudo federacije u kategoriji +78 kilograma, te jedina bh. sportistkinja općenito, koja je zauzela prvo mjesto na nekoj sportskoj rang listi na svjetskom nivou.

Budući da je rođena Travničanka, njeni sugrađani se posebno ponose njenim uspjesima i načinom na koji predstavlja naš grad i državu na međunarodnim i svjetskim takmičenjima.

U okviru Kreativnog parka, Larisa nam je pričala o svom putu do zaslužene slave, od prvih početaka do osvajanja medalja na brojnim takmičenjima, te kakav je osjećaj postići sve te uspjehe. Druženje s Larisom ujedno je i motivacija mladima da se bave sportom i praktikuju zdrave stilove života, te budu ustrajni u onom čime se bave, jer je to najbolji recept za uspjeh.

Kreativni park, koji je Centar za edukaciju mladih pokrenuo 2015. godine, predstavlja svojevrsni otvoreni forum, gdje se mladi upoznaju sa uspješnim ljudima iz cijele BiH, koji bi ih, kao pozitivni uzori, trebali inspirisati da i sami poduzmu konkretne korake ka svom uspjehu, u školi, na fakultetu ili odabiru posla kojim će se u budućnosti baviti. U sklopu aktivnosti programa, bh. ljudi različitih profesija prezentuju svoj rad iz oblasti iz kojih dolaze, kao i pozitivne priče o uspjesima na različitim poljima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *