• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
JAVNO ZAGOVARANJE

OLYMPIC DAY UZ HEALTHY MOBILE BAR

Kao suorganizatori Olympic Day-a u Travniku, jučer smo organizovali našu dobro poznatu akciju “Zdravi mobilni bar” (Healthy Mobile Bar) za oko 500 učesnika ove sportske manifestacije.

Ovogodišnji Olympic Day u Travniku organizovao je Olimpijski komitet BiH, zajedno sa Edukacijskim fakultetom Travnik, Centrom za edukaciju mladih, kantonalnim Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Sportskim savezom SBK, te sportskim klubovima.

S obzirom na to da je fokus ove manifestacije promocija olimpijskih sportova i zdravog načina življenja među učenicima osnovnih škola, što je i naša misija, organizator nas je prepoznao kao značajnog partnera u realizaciji ove aktivnosti.

Naši volonteri su, kao i svaki put dosad, uradili odličan posao, te pripremili više od 1000 bezalkoholnih voćnih koktela za sve učesnike Olympic Day-a.

Učešćem u organizaciji ove manifestacije, još jedanput smo pokazali koliko je važno da djeca i mladi odrastaju u zdravom i sigurnom okruženju, bez izloženosti alkoholu, drogama i duhanskim prerađevinama, te da je obaveza svih nas da ih zaštitimo od toga.

Svojim prisustvom Olympic Day podržala su i bh. olimpijci,  koji su simbolično, sa ostalim učesnicima istrčali olimpijski krug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *