• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Program za mobilnost mladih

AVANTURE SA ISLANDA

Kao i svake godine, u okviru našeg programa mobilnosti mladih “Travel for Knowledge”,  trudimo se omogućiti što većem broju mladih iz Travnika i BiH da učestvuju na internacionalnim seminarima i omladinskim razmjenama.

“Sezona” seminara je počela, a mi smo već ostvarili partnerstva sa mnogim europskim organizacijama, koje su nas pozvale da učestvujemo na razmjenama u njihovoj organizaciji. Tako je naša petočlana ekipa protekle sedmice otputovala na Island, kako bi učestvovala na seminaru “Communication Is the Key”, zajedno sa mladima iz Rumunije, Estonije i Islanda.

Naše volonterke i volonteri: Merima Jusić, Mia Tučić, Faruk Ramčić i Nermin Mameledžija, zajedno sa našim kolegom Adinom Pinjom, koji je vođa puta, učestvuju na seminaru na temu komunikacijskih i liderskih vještina, vještina dijaloga, upravljanja konfliktom, te drugim temama bitnim za zdravu komunikaciju i međuljudske odnose. Pritom upoznaju i svoje vršnjake iz cijele Europe, sklapaju prijateljstva, te predstavljaju im našu organizaciju, grad i državu.

Sudeći prema fotografijama koje su nam poslali, naša ekipa se jako dobro provodi. Uskoro nam slijedi još seminara, pa će još više mladih imati priliku upoznati nove ljude i kulture, kao i usvajati nova znanja i vještine, bitne za njihov život u zajednici.

Seminar “Communication Is the Key”dio je Erasmus+ programa, a organizator je Núll Prósent sa Islanda, uz podršku Evrópa unga fólksins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *