• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

“PUTOKAZI NOVINARSTVA” U CEM-u

U našim prostorijama jučer smo organizovali radionicu na temu „Novinarski žanrovi“, u saradnji sa Omladinskom novinskom asocijacijom u BiH (ONAuBiH), a u okviru projekta „Putokazi novinarstva“.

Budući da naš svakodnevni rad obuhvata edukaciju mladih ljudi na različite teme, posebno one koje su im bitne za život u njihovoj zajednici, odlučili smo na ovaj način podržati projekat ONAuBiH-a i doprinijeti njegovoj realizaciji u Travniku. Učesnici radionice bili su mladi ljudi, koji pokazuju interes za novinarstvo i žele se njime baviti na bilo koji način. Na radionici su imali priliku naučiti čime se novinari bave, kakav je položaj novinara u BiH, šta su novinarski žanrovi, kako ih dijelimo, koje su njihove osnovne karakteristike, a detaljnije smo obradili vijest, izvještaj i intervju, kao najčešće novinarske žanrove danas.

Iako je jedna radionica nedovoljna za obradu svih novinarskih žanrova, učesnici su istaknuli kako su ipak naučili mnogo stvari i izrazili želju za nastavkom organizovanja radionica na novinarske teme, za koje smo ih uspjeli još više zainteresovati.

Ovu radionicu vodili su Rismir Krajišnik, PR naše organizacije i Azra Kerić, volonterka CEM-a i ONAuBiH-a. Bila je to sedma radionica u okviru projekta „Putokazi novinarstva“ u BiH, a nama je zadovoljstvo što smo na ovaj način postali njegov dio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *