• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

OSNOVALI SMO VOLONTERSKU SKUPŠTINU

Na jučerašnjem redovnom sastanku volontera, osnovali smo Skupštinu volontera CEM-a, te ujedno održali i njeno prvo zasjedanje.

Naše volonterke i volonteri su vrlo važan dio naše organizacije i odlučili smo ih na ovaj način direktno uključiti u pitanja koja se tiču njih i njihovog volonterskog rada u CEM-u.

Skupština volontera imat će odgovornost u odlučivanju o izboru volontera u Volonterski odbor, odbor CEM Omladinskog fonda, te odbor Travel for Knowledge, kao stalne odbore, te imenovanja odbora za pojedinačne aktivnosti, kao što je Travnik noćna utrka, obilježavanje značajnih datuma i sl. Skupština će također i pratiti njihov rad, te razmatrati i usvajati njihove izvještaje, što će dati novu dimenziju njihovom volontiranju. Na ovaj način će oni sami, naravno uz podršku i mentorstvo naših omladinskih radnika, biti odgovorni za realizaciju svog volonterskog rada.

Naš cilj je promocija volonterizma kao plemenite i hvalevrijedne aktivnosti, osnaživanje i motivisanje mladih da se bave volonterskim radom, kao i povećavanje osviještenosti naše zajednice o značaju i vrijednosti volonterskog rada i mladih ljudi koji se njime bave.

Naši volonteri su naš ponos i sigurni smo da će biti vrlo uspješni u svim svojim aktivnostima, sada kroz Skupštinu i odbore, a mi smo uz njih sve dok svoje slobodno vrijeme žele poklanjati našoj zajednici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *