• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
JAVNO ZAGOVARANJE

“INSPIRIŠI SLOBODU” U JAJCU

Naša ekipa, koja realizuje projekat “Transgeneracijsko prenošenje nasilja – prekidanje kruga zlostavljanja”, jučer je gostovala u Srednjoj strukovnoj školi “Jajce”, gdje su, zajedno sa učesnicima projekta, organizovali akciju “Inspiriši slobodu”.

U akciji su učestvovali učenici ove škole, koje smo informisali o problemu nasilja nad ženama i djecom u bh. društvu, te ih pozvali da nam se pridruže u njegovoj prevenciji među svojim vršnjacima. Učenici su, svojim učešćem, podržali našu akciju, pokazujući da su svjesni postojanja ovog problema i da žele učestvovati u njegovom suzbijanju.

Nakon akcije, održali smo i sastanak našeg Anti-violence Boarda, sa učenicima srednjih škola koje učestvuju u projektu. Na sastanku smo razgovarali o dosadašnjim aktivnostima, radu samog odbora, te planirali aktivnosti narednog sastanka. Sljedeća akcija bit će održana u Mješovitoj srednjoj školi “Bugojno”, koja također učestvuje u ovom projektu.

Projekat “Transgeneracijsko prenošenje nasilja – prekidanje kruga zlostavljanja” finansiran je kroz Fond ekonomske podrške Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *