• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

NAŠ DAN VOLONTERA

Kao i svake godine dosad, Centar za edukaciju mladih prigodnom svečanošću obilježio je 05. decembar/prosinac, Međunarodni dan volontera.

Naše volonterke i volonteri izvrstan su primjer mladih, koji su volontiranje uklopili u svoju svakodnevnicu i odlučili mijenjati svoju okolinu i cijeli svijet na bolje. Pritom volonterizam ne doživljavaju kao „rad za džaba“, nego rad za dobrobit zajednice i svakog njenog pojedinca, što je mnogo vrijednije od bilo čega materijalnog što mogu dobiti zauzvrat.

Ove godine na proslavu Dana volontera pozvali smo i roditelje, kojima smo, zajedno s volonerima, predstavili sve što smo uradili tokom proteklih nekoliko godina, kao i ono što planiramo u budućnosti.

Iza naših omladinaca je vrlo produktivna i radna godina, a upravo oni su naš motiv da nastavimo svoj rad i napore za njihov razvoj. Roditelji nisu krili oduševljenje postignutim, budući da su sada imali priliku iz prve ruke saznati sve o aktivnostima, u kojima njihova djeca učestvuju u CEM-u.

Zasluženo, Dan volontera obilježili smo i zabavom, koju smo organizovali u prostorijama CEM-a, nakon službenog dijela proslave. Odlično smo se proveli uz karaoke party, muziku, ples, zakusku i voćne koktele koje smo sami pripremili.

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine. Od tada se svake godine 5. decembar/prosinac obilježava kao Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *