• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Travel for knowledge

POSJETA ŠVEDSKIH IZVIĐAČA

U okviru programa “Travel for Knowledge”, Centar za edukaciju mladih u petak je posjetila grupa od 47 izviđača iz Švedske, koji su u okviru svog putovanja kroz cijelu BiH, odabrali upravo Travnik i CEM za jednu od svojih destinacija.

Izviđači su imali priliku posjetiti rodnu kuću našeg nobelovca i čuti kratku priču o njegovom životu, koju su im ispričali predstavnici Zavičajnog muzeja Travnik, a zatim su se uputili na tvrđavu Stari grad, kojom su bili oduševljeni.

Nakon obilaska grada posjetili su i naše prostorije, gdje su ih naši volonteri upoznali sa radom CEM-a, aktuelnim programima, a kao pravi domaćini poveli smo ih i u obilazak naše nove zgrade, prostorija u kojima radimo i okupljamo mlade kroz mnogobrojne aktivnosti.

Izviđači nisu krili oduševljenje svime što smo im pokazali, a kako su i sami članovi organizacije koja djeluje u pravcu prevencije ovisnosti o alkoholu i drogama, baš kao i CEM, ovo je bila prilika i za razmjenu iskustava i ideja za djelovanje u tom pravcu.

Ovo je samo jedna u nizu organizacija iz Evrope, čiji su predstavnici posjetili Centar za edukaciju mladih, prepoznavajući važnost svega što radimo za mlade ljude, kao i cijelu zajednicu. Posjeta je organizovana u sklopu našeg programa “Travel for Knowledge”, čiji cilj je omogućavanje mladima iz BiH da putuju na različite seminare van njenih granica, ali i mladima iz Evrope da dođu u BiH i vide pozitivne primjere svojih vršnjaka koji aktivno doprinose svojoj zajednici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *