• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Edukacija

PREDSTAVA ZA PRVAČIĆE

Kako bismo našim prvačićima olakšali siguran odlazak u školu, i ove godine organizujemo izvođenje predstave „Seka i Braco na šarenoj zebri“ u osnovnim školama na području općine Travnik.

Škola Helen Doron English Travnik osvojila je treće mjesto na globalnom takmičenju „Young Heroes“ sa projektom „Šarene zebre“, koje su ocrtane u blizini osnovnih škola u Travniku i Vitezu, kako bi djeci bile zanimljivije za korištenje. Predstava je nastavak aktivnosti škole Helen Doron English Travnik i CEM-a u pravcu edukacije učenika osnovnih škola o saobraćajnim propisima.

„Seka i Braco na šarenoj zebri“ je interaktivna predstava koja na zabavan način želi educirati najmlađe učesnike u saobraćaju o pravilnom ponašanju pješaka na trotoaru, saobraćajnim znakovima, korištenju semafora i pješačkog prijelaza, te pravilnom prelasku ulice.

Izvođenje predstave organizujemo u saradnji sa Policijskom stanicom Travnik, u okviru njihovog projekta “Rad policije u zajednici”, a pod generalnim pokroviteljstvom škole Helen Doron English Travnik.

Svi smo dužni našoj djeci olakšati siguran odlazak u školu, roditelji pokazivanjem najsigurnijeg puta do škole, policijski službenici regulisanjem saobraćaja, vozači poštivanjem saobraćajnih znakova, a mi se nadamo da smo i mi ovom predstavom na još jedan način pomogli našim mališanima da sigurno dođu do škole i vrate se kući.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *