• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

NOVE KOLEGE NA JEDAN DAN

Volonteri Centra za edukaciju mladih i Asocijacije srednjoškolaca u BiH danas su školske klupe zamijenili radnim mjestima u okviru Socijalnog dana 2017.

Pet naših volonterki i volontera danas će iskusiti jedan radni dan u Centru za edukaciju mladih.

“Danas očekujem da iskoristim svo stečeno znanje na CEM-ovim i ASuBiH-ovim seminarima i edukacijama, poput rada i dinamike grupe, koji su ovom slučaju moje danšnje kolege u uredu, te radu jedne nevladine organizacije”, rekao je Andrej Jovičić, koordinator Lokalnog tima Travnik – ASuBiH-a i volonter CEM-a.

Centar za edukaciju mladih je sa velikim zadovoljstvom podržao ovaj projekat i ideju da mladi ljudi svojim angažmanom doprinose lokalnoj zajednici.

Socijalni dan je projekat Asocijacije srednjoškolaca u BiH, čiji cilj je da srednjoškolci dobiju prvo radno iskustvo, te da im se pruži prilika da svoje teorijsko znanje primijene u praksi, kao i pomogne u odabiru budućeg zanimanja. Zarađene dnevnice, CEM će uplatiti u Fond Socijalnog dana, iz kojeg će se finansirati nadolazeći projekti ASuBiH-a.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *