• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Edukacija

UGOSTILI SMO STUDENTE IZ ŠVEDSKE

U okviru programa “Travel for Knowledge”, Centar za edukaciju mladih i ove godine ugostio je dva studenta Univerziteta Jönköping iz Švedske, s ciljem njihove praktične obuke u okviru studija.

“Zdravo! Mi smo Anton i Henrik i studiramo Međunarodni rad na Univerzitetu Jönköping u Švedskoj. Ove jeseni smo u CEM-u na praksi i nadamo se da ćemo naučiti dosta toga promatranjem i sudjelovanjem u njihovim aktivnostima. Tijekom našeg studija smo čuli puno o organizacijama civilnog društva, a sada ćemo imati priliku vidjeti na djelu rad organizacije koja se trudi napraviti pozitivne promjene u zajednici.”

Henrik i Anton će tokom narednih devet sedmica raditi sa CEM-ovim volonterkama i volonterima, učestvovati u realizaciji projekata, istraživanjima i sl., odnosno doprinijeti radu organizacije i razvoju novih ideja.

Ovo je samo jedan dio dugogodišnje saradnje CEM-a i Univerziteta Jönköping, u okviru koje je realizovan i kurs “Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici”, a koja će se svakako nastaviti i u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *