• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
JAVNO ZAGOVARANJE

GLOBAL DRINK REVOLUTION DAY

Globalna Drink Revolution zajednica, čiji dio je i Centar za edukaciju mladih, proslavila je 03. oktobar, prvi svjetski dan Drink Revolution-a.

Za naše volonterke i volontere danas smo organizovali zabavu povodom ovog dana, a uz muziku, druženje i zabavne igre, imali su priliku uživati u voćnim koktelima, napravljenim posebno za njih, prema receptima iz knjige Magic Drinks, koja je objavljena povodom ovog dana. Sve se dešavalo u prvoj “sober building” u BiH, odnosno zgradi koja je u potpunosti posvećena stilu života bez alkohola, drugih droga i duhanskih prerađevina. Naravno, riječ je o našem društvenom centru za djecu i mlade “Druga kuća”.

Drink Revolution je globalna zajednica, koja promoviše i afirmiše odabir stila života bez alkohola, bilo to na jednu noć, vikend, mjesec, godinu ili cijeli život, pravu slobodu koju nam taj stil života donosi, umjesto lažne koju nam daje alkohol, razotkriva mitove alkohol norme i daje nam mogućnost da živimo slobodno, bez pritisaka alkohol industrije.

U tom duhu, danas smo se dobro proveli i još jednom svijetu poslali poruku da je stil života bez alkohola ustvari stil života 21. stoljeća, a mi smo dokaz da ga svi uspješno možemo živjeti.

Aktivnosti zajednice Drink Revolution moguće je pratiti na njenoj Facebook stranici Drink Revolution, te nacionalnim instagram stranicama, među kojima je i drinkrevolution_bosnia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *