• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

KREATIVNI PARK SA NERMINOM MAMELEDŽIJOM

Mlade Travničanke i Travničani jučer su imali priliku družiti se sa  Nerminom Mameledžijom, u okviru CEM-ovog programa “Kreativni park”.

Nermin, nekadašnji aktivni volonter Centra za edukaciju mladih, koji je sada uspješan student, podijelio je sa nama svoja zanimljiva i uzbudljiva iskustva sa putovanja, na kojima je bio proteklih nekoliko godina.

Naime, nakon završavanja svih obaveza na fakultetu, Nermin samostalno putuje svijetom na principu backapcking-a, upoznaje nove ljude, posjećuje zanimljiva mjesta i stiče vrijedna iskustva, a sve to dijeli na svojoj Facebook stranici Escape Comfort – Travel Adventures, koja ima veliki broj pratitelja.

Nermin je i uspješan student stomatologije, koji uspijeva ostvariti najviše ocjene i položiti sve ispite već u prvim rokovima, pa predstavlja pozitivan primjer mlade osobe i role model svim ostalim mladim ljudima.

Pričao nam je o svemu što je doživio na svojim putovanjima, kao i receptu kako biti uspješan student i istovremeno provoditi slobodno vrijeme na putovanjima.

„Kreativni park“, koji je Centar za edukaciju mladih pokrenuo 2015. godine, predstavlja svojevrsni otvoreni forum, gdje se mladi upoznaju sa uspješnim ljudima iz cijele BiH, koji bi ih, kao pozitivni uzori, trebali inspirisati da i sami poduzmu konkretne korake ka svom uspjehu, u školi, na fakultetu ili odabiru posla kojim će se u budućnosti baviti. U sklopu aktivnosti projekta, bh. ljudi različitih profesija prezentuju svoj rad i oblasti iz kojih dolaze, kao i pozitivne priče o uspjesima na različitim poljima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *