• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

NOVI CIKLUS PROGRAMA SBSS

Program “Stariji brat, starija sestra”, koji CEM realizuje u okviru mreže “Stariji brat, starija sestra BiH”, bit će nastavljen kroz novi ciklus, koji uskoro počinje.Koordinatorica programa Renata Ignjić prisustvovala je treningu za koordinatore partnerskih organizacija, u cilju predstavljanja revidiranih Standarda za implementaciju programa „Stariji brat, starija sestra“, koji je održan u Zenici od 11. do 14. septembra/rujna 2017. godine.

Uspješni rezultati proteklog ciklusa, kao i mnoštvo pozitivnih priča volonterki i djece, koja su bila uključena u projekat, ohrabrili su nas da nastavimo realizaciju programa i uključimo još veći broj volontera, kao i korisnika programa.

Pored predstavljanja Standarda za implementaciju programa, dio treninga za koordinatore bila je i radionica na temu “Osnaživanje u radu sa volonterima i volonterkama”, s obzirom na to da su upravo oni najbitniji dio programa. Oni su ti koji provode najviše vremena sa djecom, dijele radosne i manje radosne trenutke, pomažu u socijalnoj interakciji sa drugima, tako da im je neophodna supervizija, mentorstvo i podrška koordinatora, kao i cijele organizacije koja radi na realizaciji programa.

CEM ovaj program sprovodi u saradnji sa Centrom za prevenciju ovisnosti “Narko NE” iz Sarajava, koji je i nosilac programa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *