• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
CEM omladinski fond

POTPISANI UGOVORI O FINANSIRANJU PROJEKATA

Danas su, u sklopu programa CEM Omladinski fond, koji sprovodi Centar za edukaciju mladih, potpisani ugovori o finansiranju omladinskih projekata, koji su zadovoljili kriterije objavljenog poziva.

Nakon trinaest godina, Centar za edukaciju mladih ponovo je pokrenuo program CEM Omladinski fond, s ciljem da mladim ljudima sa područja općine Travnik da mogućnost apliciranja i realizacije manjih projekata, te ih na taj način podstakne da učestvuju u razvoju njihove zajednice.

U ljetnom ciklusu, CEM finansira dva projekta: “3×3 basket” i “Ljetne olimpijske igre”, u vrijednosti od po 500 KM, od kojih će se jedan realizovati u Travniku, a drugi u Turbetu. Oba projekta promovišu zdrave stilove života i okupljaju mlade, na čemu CEM intenzivno radi kroz svoje svakodnevne aktivnosti.

Svi pristigli projekti su sadržavali jako dobre ideje, tako da je odbor imao težak zadatak pri odabiru dva najbolja. CEM Omladinski fond svakako nastavlja svoj rad, pa će već za nekoliko mjeseci raspisati novi poziv za finansiranje projekata u zimskom ciklusu.

Centar za edukaciju mladih i odbor Fonda će se potruditi da u narednoj godini finansiraju veći broj projekata, a samim tim omoguće i većem broju mladih realizaciju njihovih kreativnih ideja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *