• +387 (030) 511 565
  • cem@cem.ba
  • Bosanska 131 72270 Travnik
Omladinski rad

“TRAVNIČKE VEČERI” ZA MLADE

Centar za edukaciju mladih, sada već tradicionalno, svake godine učestvuje u manifestaciji „Travničke večeri“, organizujući različite sadržaje namijenjene mladim Travničanima/kama.

Ove godine naše volonterke i volonteri osmislili su aktivnost na otvorenom, koja se sastojala iz niza ekipnih i individualnih igara, u kojima su učestvovali/e njihovi/e vršnjaci/kinje. Tako su mladi/e Travničani/ke mogli/e učestvovati u igri „Močvara“, čiji cilj je prelazak ekipe preko zamišljene močvare, uz međusobnu saradnju učesnika i smišljanje zajedničke taktike, a za one sportskog duha, organizovan je mini turnir u hokeju na betonu.

Oni koji nisu imali želju okušati se u ekipnim igrama, mogli/e su učestvovati u muzičkom kvizu i vrlo zanimljivoj muzičkoj opstrukciji, u kojoj učesnici sa slušalicama na ušima i glasnom muzikom pokušavaju razumjeti riječi koje im saigrači upućuju. Volonteri/ke su pripremili/e i sadržaje za najmlađe posjetioce, te su oni/e imali/e priliku učestvovati u preskakanju konopca ili „igrati gume“. Za pobjednike u takmičarskim igrama pripremljene su i simbolične nagrade.

Sve je bilo popraćeno DJ party-jem, uz dobru muziku i odličnu atmosferu, a na centralnom gradskom trgu nalazio se i CEM-ov Zdravi mobilni bar, koji je svim prolaznicima/ama posluživao zdrave i svježe koktele, napravljene od voća i povrća, uz poruke da za dobru zabavu nisu potrebna alkoholna pića, nego kreativni ljudi koji će podići atmosferu.

Pored dobrog provoda, navedene aktivnosti učesnicima/ama dale su priliku da, kroz zabavu i igru, nauče šta je to timski rad, komunikacija, dobri međuljudski odnosi, odnosno vještine na čijem razvijanju kod mladih CEM svakodnevno radi, uz njihovo osnaživanje da svojim vršnjacima postanu pozitivni uzori koji žive zdravo i ne konzumiraju alkoholna pića, narkotike i duhanske prerađevine.

Kako je sve izgledalo, možete pogledati u fotogaleriji.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *